Visste du att du har en superkraft?

Jo det är säkert. 
Du har en superkraft
Alla har det. 
Nämligen den inbyggda förmågan att kunna få insikter. 

Varför är det en superkraft kanske du undrar? 
Enkelt förklarat kan man säga att människans förmåga att kunna få insikter är helt avgörande för vår överlevnad och för vår utveckling. Hade vi saknat denna förmåga hade det inte varit möjligt för oss att ex. kunna lära oss gå, prata, lösa problem, förstå världen och den omgivningen vi lever i osv. Insikter är framgångens ”valuta” eftersom det är genom insikter vi utvecklas och blir framgångsrika i stort och i smått. 

Insikter kan lösa alla problem.
Kanske har du själv stått inför ett problem någon gång som inledningsvis verkade oöverstigligt. Någon gång på vägen får du sedan en insikt som gör att problemet ser annorlunda ut. Tack vare insikten kunde du ta dig förbi problemet och vidare framåt. När vi får en insikt uppgraderas vår verklighetsuppfattning vilket ger oss tillgång till nya perspektiv och nytt tänkande. Faktum är att insikter kan lösa alla våra problem och utmaningar. Ett problem är olöst tills dess att vi fått insikten för hur vi kan lösa problemet. Ett sätt att beskriva ordet insikt är att det är som en ny fräsch tanke. En ny tanke som du inte har tänk tidigare. Hur får man då fler insikter blir ju nästa logiska fråga?

Insikter är lite som att vaska efter guld. 
Ibland får man små guldkorn och ibland ingenting. Ibland får man riktiga guldklimpar som förändrar livet dramatiskt. Vi får inte riktigt bestämma vad och när man hittar något men chansen ATT man hittar ökar dock om man befinner sig i guldhaltigt miljö. Eller i insiktsvänligt miljö för att använda ett annat ord. För att främja en miljö där insikter lättare kan frodas kan du med fördel använda ett coachande förhållningssätt i ditt ledarskap. Under utbildningen Det tydliga ledarskapet får du en kraftfull introduktion till hur du kan använda ett coachande förhållningssätt i ditt ledarskap. Så att du kan bidra till en mer insiktsvänlig miljö på din arbetsplats.

Image
 
 

Dela vidare