Livets andetag

Känns livet trist och deppigt ibland?
Har du noterat att vissa gånger när man vaknar upp på morgonen så är det som att det mesta känns lite trist och deppigt? Och detta utan att det finns någon egentlig anledning. Inget som du direkt kan härleda till skulle vara orsaken till denna låga sinnesstämning. Det hänger kvar ett tag. Ibland några timmar, ibland några dagar. När du sedan vaknar upp en morgon så känns allt plötsligt annorlunda igen. Nu känns allt istället klart, inspirerande och enkelt. Och detta utan att det finns någon egentlig anledning.
 
Hur kan det vara så, att man kan må och känna sig på olika vis, utan någon som helst uppenbar anledning? Ja det kan man ju bli nyfiken på. 
 
En simpel förklaring.
Det finns en simpel förklaring. Men inte helt lätt att förstå.
Faktum är att vi som människa hela tiden upplever olika slumpmässiga sinnesstämningar. De kommer och går inom oss utan någon anledning som kan härledas till yttre omständigheter.
 
Våra inre sinnesstämningar har inte en direkt koppling till yttre omständigheter som det är lätt att tro. Det verkar ju ofta så vid en första anblick. Det vill säga, att yttre omständigheter och världen utan för är det som orsakar hur jag i stunden upplever livet. Men om vi tar oss en närmare titt och blir nyfikna på hur det egentligen fungerar så kan vi lägga märke till att det faktiskt fungerar på ett annat sätt. Våra sinnesstämningar (humör, känslor) har inte en direkt koppling till världen utanför. De är däremot direkt sammankopplade med vårt tänkande i stunden. Den förklaringen erbjuder en logik som ger tillförlitliga svar. Varje människa lever i känslan av sina egna tankar som tar form i medvetandet i varje stund. Det vill säga, vi känner det vi tänker, och det vi tänker känner vi. Tanke och känsla går inte att separera utan fungerar som två sidor på samma mynt. Alla människor lever i ett konstant flöde av tankar. Ett flöde av tankar som pågår under hela livet. 24/7 från den dag vi föds till dagen vi dör. Vi kan inte stänga av detta konstanta flöde av tankar utan det är en naturlig del av att vara en människa i livet. 
 
Ett helt liv i upplevelsen av vårt tänkande.
Hela tiden så lever vi i känslan och upplevelsen av dessa pågående tankar. Ibland mår man "si så där" utan någon som helst anledning. Inte för att något speciellt har hänt, utan för att det för stunden passerar sådana tankar i vårt ”inre”. Det bara är så. Människans inre värld funkar så. Helt naturligt. Och allt är som det ska. Ibland mår man toppen. Utan någon som helst anledning. Det bara är så. Allt är som det ska. Det går upp och det går ner. Precis som andetag. Det är som om att livet andas. Livets andetag. Och när man andas är ju inte inandning bättre än utandning, eller hur? Båda är lika viktiga. Det ena kan inte fungera utan det andra. Allt är som det ska. Så när upplevelsen av livet tar ett andetag och allt plötsligt känns "si så där". Låt det vara så. Inget är fel. Det finns inget som behöver fixas eller lagas. Ej heller något som måste förbättras. Låt det ha sin gång så kommer snart nästa våg med upplevelser av klarhet, kreativitet, kärlek, trygghet. Livets andetag gör sin grej oavsett vad vi tycker eller tänker om det. Och låter man det få göra sin grej, utan att försöka manipulera och trixa med det, så verkar livet faktiskt bli lite enklare att leva. 
 
Prova så får du se… 
 
 
Image
 
 

Dela vidare

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *